JOHAN & NYSTRÖM "Peru Incahuasi Elseña Palomino" Kahvipapu

Varastossa

Kuvaus

Johan&Nyströmin makean ja maultaan pyöreän, Elseña Palominolta tulevan, mikroerän maussa on mandariinia, maitosuklaata ja punaista omenaa.


Useat Incahuasi-osuuskuntaan kuuluvat viljelijät ovat alkaneet kasvattamaan eksklusiivista Geishaa. Heidän kunniahimonsa yhdistettynä alueen loistaviin edellytyksiin ilmaston ja korkeutensa puolesta tarjoavat huikean potentiaalin. Incahuasi-osuuskunta sijaitsee Cuscon alueella etelä-Perussa. Toimintansa se on aloittanut 2005. Sijainti laaksojen alaosissa vuorenrinteiden sijasta kertoo paljon alueen luonteesta. Tilat sijaitsevat 1700-2300 metrin korkeudella merenpinnasta ja alueelle pääsy vaatii paljon aikaa ja vaivaa.


Tänä päivänä osuuskunnassa on 480 tuottajajäsentä, jotka kaikki ovat tehneet paljon töitä laadun nostamisen eteen. Ulkopuolista tukea he ovat saaneet mm. kuivauslavereiden sekä prosessointilaitteiden hankkimiseen. Muutama vuosi sitten osa tuottajista on tuottanut erillisiä mikroeriä, jotka ovat kannustaneet muitakin keskittymään laatuun ja sitä kautta korkeampiin tuottajahintoihin.


Tämä on nyt kolmas vuosi, kun olemme ostaneet osuuskunnan sisältä yksittäisten tuottajien kahveja. Joka vuosi olemme saaneet entistä korkealaatuisempia kahveja. Tämä kyseinen kahvi tulee Elseña Palominolta, La Rinconadan tilalta. Tila on pinta-alaltaan kahden hehtaarin kokoinen ja sijaitsee 2089 metrin korkeudessa.

Palaa kohteeseen Etusivu